be(nl) /
Training

Buitentraining

Buitentraining is steeds populairder geworden vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Door buiten te sporten, krijg je frisse lucht en ervaar je de natuur terwijl je je fysieke gezondheid verbetert.

Lees verder om meer te weten te komen over onze buitentrainingssessies. We bieden zowel krachtoefeningen als effectieve routines voor buitenfitnessruimtes die je helpen kracht op te bouwen en je conditie te verbeteren.

Buitentraining

Push-ups

Push-ups trainen de borstspieren, schouders en triceps, waardoor deze spiergroepen worden opgebouwd en versterkt.

Om een correcte push-up uit te voeren, moet je je kernspieren aanspannen, inclusief de buikspieren en onderrug. Dit verbetert de stabiliteit en kracht in je kern.
Lees hier meer over kerntraining.

Door de spieren in het bovenlichaam en de kern te versterken, dragen push-ups bij aan een betere houding, wat het risico op rugproblemen en andere houdingsgerelateerde problemen kan verminderen.

10 herhalingen x 3 sets

BUITENTRAINING

Hardlopen

Warm je op met licht joggen of dynamische oefeningen voordat je gaat hardlopen. Na het hardlopen, rek je uit om blessures te voorkomen en stijfheid te verminderen.

Gebruik hardloop-apps of GPS-horloges om je tijd, afstand en tempo bij te houden. Dit kan je ook helpen om doelen te stellen en te bereiken.

Investeer in een goed paar hardloopschoenen die de juiste ondersteuning en demping bieden. Kleding gemaakt van prestatie-materialen helpt je droog en comfortabel te houden.
Hier vind je tips over hardloopuitrusting.

Hardlopen activeert spieren in de benen, kern en bovenlichaam, waardoor het hele lichaam wordt versterkt.
Lees hier meer over hardlooptechniek.

Intervaltraining

Wissel af tussen hoge en lage intensiteit. Voorbeeld: 1 minuut snel rennen gevolgd door 1 minuut joggen. Herhaal dit 10 keer.
Lees hier meer over intervaltraining.

Heuveltraining

Zoek een heuvel en ren steil omhoog met een snel tempo. Jog of loop naar beneden voor herstel. Herhaal dit 6-10 keer (afhankelijk van de lengte van de heuvel en je fitnessniveau).

BUITENTRAINING

Weerstandsband roeien

Trainen met weerstandsbanden is een uitstekende manier om je rug en armen te versterken. Hier zijn instructies over hoe je roeioefeningen kunt uitvoeren met een weerstandsband, zowel thuis als buiten.

Lees hier meer over trainen met weerstandsbanden.

Voor Buitentraining Bevestig de weerstandsband rond een stabiel object zoals een boom of een paal.

Sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Houd de handvatten van de weerstandsband vast met beide handen. Stap terug van het ankerpunt totdat er lichte spanning in de band is. Buig je knieën iets en houd je rug recht.

Trek de handvatten naar je lichaam toe, houd je ellebogen dicht bij je zij en je schouders ontspannen. Knijp je schouderbladen samen terwijl je de volledige bewegingsuitslag bereikt. Houd de positie een seconde vast en keer dan langzaam terug naar de startpositie.

Lees hier meer over roeioefeningen.

15 herhalingen x 3 sets

BUITENTRAINING

Lunges

Lunges zijn een effectieve oefening om de benen te versterken en balans te verbeteren. Sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Neem een grote stap naar voren met één voet.

Verlaag je lichaam tot beide knieën gebogen zijn in een hoek van 90 graden. De achterste knie moet bijna de vloer raken, en de voorste knie moet recht boven de enkel zijn. Duw jezelf af met de voorste voet en keer terug naar de startpositie. Herhaal met het andere been.

12 herhalingen x 3 sets per been.

BUITENTRAINING

Squats

Squats, ook wel kniebuigingen genoemd, zijn een veelzijdige oefening die de beenspieren versterkt, de kernkracht verbetert en de flexibiliteit vergroot. Leer meer over het trainen van je bilspieren hier.

Ze verbranden ook effectief calorieën en verbeteren balans en coördinatie. Door squats in je trainingsroutine op te nemen, krijg je een complete oefening die veel gezondheidsvoordelen biedt.

Er zijn verschillende soorten squats, afhankelijk van welke spiergroepen je wilt richten.

12 herhalingen x 3 sets

  • Sumo squats: Richten zich meer op de binnenkant van de dijen en bilspieren.

  • Front squats: Leggen meer nadruk op de quadriceps en kernspieren.

  • Goblet squats: Voornamelijk gericht op de quadriceps en biceps.

  • Jump squats: Verhogen explosiviteit en balans.

  • Traditionele squats: Werken voornamelijk aan de quadriceps, hamstrings en bilspieren.

BUITENTRAINING

Sit-ups

Sit-ups zijn een effectieve oefening voor het versterken en vormen van de buikspieren, wat op zijn beurt de lichaamsstabiliteit en houding kan verbeteren.

Sit-ups zijn ook een oefening die kan worden uitgevoerd zonder speciale uitrusting, waardoor ze toegankelijk zijn voor de meeste mensen en gemakkelijk kunnen worden opgenomen in een thuis- of sportschooltrainingsroutine.

Voorbeelden van verschillende varianten van sit-ups:

  • Traditionele sit-ups - Lig op je rug met gebogen knieën en voeten op de grond. Plaats je handen achter je hoofd of gekruist over je borst. Til je bovenlichaam op naar je knieën en keer terug naar de startpositie.

  • Crunches - Vergelijkbaar met traditionele sit-ups, maar til alleen de schouders van de grond. Kortere beweging dan traditionele sit-ups.

  • Fiets crunches - Lig op je rug en til je benen van de grond, buig de knieën in een hoek van 90 graden. Maak een fietsbeweging met je benen en beweeg de tegenovergestelde elleboog naar de tegenovergestelde knie.

  • Russische twists - Zit op de grond met gebogen knieën en voeten iets van de grond. Leun iets achterover en draai het bovenlichaam van links naar rechts, mogelijk met een gewicht.

15 herhalingen x 3 sets

BUITENTRAINING

Burpees

Burpees zijn een intense oefening voor het hele lichaam die kracht en conditie combineert. De oefening bestaat uit verschillende bewegingen in een sequentie: vanuit een staande positie, naar beneden in een squat, naar buiten in een plank, een push-up, terug naar een squat, en uiteindelijk een sprong. Burpees staan bekend als uitdagend en zeer effectief.

15 herhalingen x 3 sets

Rust 30-60 seconden tussen elke set.

Filter

Prijs

0 EUR

399.95 EUR

Duurzame producten

Geschikt voor sport



Maat

Kleur

Materiaal


Multipack

Patroon

Armlengte



Kenmerken

Concept


Sorteren op

Verwante artikelen

Training

Roeimachine Training

Leer meer over de roeimachine. Verbeter je conditie, kracht en uithoudingsvermogen thuis en in de sportschool.

Lees meer

Training

Schouders trainen - Effectieve schouderoefeningen

Hier presenteren we 6 schouderoefeningen die u aan uw trainingsroutine kunt toevoegen.

Lees meer

Training

Rug trainen - Rug oefeningen voor de sportschool & thuis

We zullen veel geweldige rugoefeningen doornemen die je in de sportschool kunt doen en ook een goede sessie om je rug thuis te oefenen.

Lees meer

Training

Train je benen thuis - 10 effectieve oefeningen voor je benen

Je kunt je benen thuis prima trainen zonder fitnessapparatuur. Gewoon met je eigen lichaamsgewicht en bijvoorbeeld een paar dumbbells en rubberen weerstandsbanden, die onmisbaar zijn. Aan de slag!

Lees meer